fbpx
El poeta de Gaza

El poeta de Gaza

A cada novel·la Yishai Sarid demostra que escriure des de dins de la seva societat no vol dir deixar de mirar-se-la amb ulls crítics. Això ens permet, als lectors de fora, entendre millor què passa dins d’Israel.

El protagonista d’El poeta de Gaza hauria pogut ser historiador. En canvi és agent dels serveis d’intel·ligència d’Israel i fa anys que interroga palestins com qui treballa en una cadena de muntatge. Fins que li confien una missió particular: reclutar una escriptora progre i fer servir la seva amistat amb un cert poeta de Gaza per capturar el cervell d’un atemptat terrorista.

Aquesta novel·la negra despulla una de les neurosis contemporànies més brutals: ¿quanta violència ha d’exercir un patriota abans d’aturar-se i mirar als ulls l’enemic?

N’han dit

“Ara que el conflicte a Israel i Palestina ha revifat amb tota la seua cruesa, Club Editor publica dues obres clau escrites en aquest racó del Pròxim Orient en els últims cinquanta anys: El poeta de Gaza i Retorn a Haifa.” Àlex Milian al TempsClub Editor recupera un clàssic palestí i un d’israelià

Data sheet: