fbpx
L’adéu al mestre

L’adéu al mestre

Per un cantó hi ha el taller de pintura: un vell mestre hi ensenya per sobreviure, els alumnes hi busquen tot allò que no troben al món —bellesa, protagonisme o, realment, la disciplina d’un art—. A l’altre cantó hi ha el món, poblat de metges, banquers, hotelers i arquitectes, que fan diners i no en tenen mai prou. Des que a Mallorca es va produir el fenomen Miquel Barceló, viuen obsedits per participar en aventures artístiques. Si la generació dels pares va vendre les terres i adorar el déu Turisme, els fills pretenen aconseguir els favors materials i simbòlics del déu Art. Necessiten el criteri dels experts, el prestigi dels crítics, la seducció dels marxants i la fam dels artistes.

Era inevitable que el taller fos envaït pels afanys especulatius de l’exterior. Els dos únics alumnes per als quals Néstor Salvatori era un Mestre són testimonis d’una maquinació devastadora, que destapa esplendors i misèries de tota una societat. És una guerra explicada per un mestre, Guillem Frontera, creador de grans personatges i cronista de la destrucció.

 

N’han dit

Ressenya de Núria JuanicoRacó per llegir
Ressenya de Vicenç Pagès Jordà a Des del jardí

“Intel·ligent, nostàlgica i mordaç, L’adéu al mestre té el valor afegit de tractar per primer cop des de la novel·la el terrabastall provocat pel fenomen Miquel Barceló, que va generar miratges devastadors i frustracions inacabables.”
Pere Antoni PonsAra llegim 

Crítica de Julià GuillamonLa Vanguardia
Andreu Manresa, en Síndrom Barceló, a El País

Data sheet: