Collita 2017

Fa deu anys, Incerta glòria era una novel·la desconeguda de la majoria del públic a Catalunya mateix. Aquest any se'n preparen la traducció xinesa i la russa, a més de la italiana i l'hongaresa. Claudio Magris, que l'ha llegida en francès, la considera extraordinària. Martin Schultz, que l'ha llegida en alemany, la cita entre els llibres que més l'han impressionat recentment. Una lectora índia que l'ha llegida en anglès declarava, al darrer festival de Calcutta, que una de les seves novel·les preferides era catalana i es deia Uncertain glory. La gran novel·la de Joan Sales ha obert les ales arreu del món i arriba al cinema el 17 de març de la mà d'Agustí Villaronga. "En la mesura que som llegits, vivim": per molts anys, senyor Sales!

Les nostres novetats

Mercè Rodoreda La mort i la primavera
Màrius Torres Cartes a Mahalta
Blai Bonet El mar
Lluís Maria Todó Gramàtica dels noms propis
  •  
  • 1 de 5
  • >

L'autor@ del mes

Blai Bonet

“Suposem que Blai Bonet fos un escriptor del Deep South americà i que El mar transcorregués en un poble perdut de nom Bullet Swamp. I suposem que els seus personatges obsessionats per Déu i la violència i el sexe es diguessin Natchez Burr o Rufus McCaleb.

Notícies

Incerta glòria al món

War as a bizarre abstraction, ressenya d'Eileen Battersby

dilluns, gener 15, 2018 - 18:27 | 0

Sant Jordi 17 a Club Editor

Per a la persona que més estimes: Sortir a robar cavalls

dilluns, abril 10, 2017 - 11:18 | 0

Sales escriu, Villaronga escolta

Aquí teniu un recull de ressenyes i entrevistes que han sortit ran de la Incerta glòria adaptada al cinema per Agustí Villaronga:

 

dilluns, març 27, 2017 - 12:41 | 0

La plaça del Diamant, lectura de batxillerat

Us oferim una selecció de recursos filmats i escrits sobre La plaça del Diamant, que va néixer a Club Editor l'any 1962 i fins avui circula sota aquest segell, amb l'ISBN 978-84-7

dimarts, juny 2, 2015 - 21:51 | 0

Guies de lectura

Cinc revoltes

Cinc himnes a la revolta: amb El mar de Blai Bonet, la d'uns nois internats en un sanatori de tuberculosos; amb La mort i la primav

divendres, octubre 24, 2014 - 13:41 | 0

Cinc cataclismes

Cinc cataclismes històrics prenen forma de novel·la en aquesta escala de títols: l'èxode palestí del 1948 amb La cova del sol

dilluns, octubre 6, 2014 - 17:16 | 0

Cinc dones

Cinc retrats magistrals de dona: Amb Villalonga, una comèdia sobre el subconscient i les temptacions de dues senyores madures a la Mallorca dels anys 1930. Amb Petterson, una Colometa noruega que

diumenge, agost 31, 2014 - 13:30 | 0

Cinc fills

Cinc històries de fills i pares: Amb Amat-Piniella, un jove refusa en bloc les obligacions i tria la mala vida noctàmbula.

dijous, juliol 3, 2014 - 16:24 | 0

Cartes elèctriques

La gran insurrecció dels clàssics demana asil a les biblioteques

Ara i arreu ja no es pretén educar les masses sinó ensinistrar-les, que és tot el contrari, encara que el discurs ho expressi amb una gran discreció: ja no es parla de coneixement sinó de coneixements en plural, un plural que conté tota una ideologia. 

 

Dues línies terriblement paral·leles

A Logroño, el pagès propietari del camp on eren afusellats els "rojos" l'any 36 va fer-ne donació a l'Ajuntament amb la condició expressa de convertir-lo en cementiri. Avui es diu La Barranca, el gestiona una associació i s'hi pot llegir el nom dels 400 afusellats els cossos dels quals han convertit el barranc original en un pla. 

 

Sebastià Perelló o els ecos de la conversa: Veus al ras

Veus al ras és la història d'una passió, només que els detalls de la història s'han fos i en queda l'ombra que passa, com la d'un núvol. 

Sant Jeroni, Marcel Proust i Lluís Maria Todó

La interpretació com a estil de vida i el malentès com a condició constitueixen el cor d'una novel·la, L'últim mono, que el Club dels Novel·listes acull amb entusiasme.

Desenterrar un tresor: Un film de Víctor Català

Recordaré sempre la meva primera lectura d'Un film. Era de nits, en un llit gran i nou instal·lat en una casa buida acabada d'ocupar. M'havia costat anys aconseguir el volum després de la sorpresa de saber que existia

Guillem Frontera o la història natural de les passions

“La rata i el moix s’estimen i es devoren mútuament —si la rata és molt grossa, és ella qui encalça i mossega el moix.”

 

Incerta glòria a Londres

Juli Soleràs és un meravellós personatge que sovint fa el cafre i el profeta. És un tret, el de la profecia (i l'estirabot), que el personatge comparteix amb el seu autor.