fbpx

Carta a Joan-Lluís Lluís

Enhorabona, Joan-Lluís Lluís!

 

“Collons, no m’ho esperava!” Nosaltres tampoc, estimat Joan-Lluís. Però no ens ha sorprès. Junil és una gran novel·la, i més metamòrfica (glups) del que sembla. Amb començament de rondalla, l’esplendor d’una història d’aventures i el suspens d’uns personatges únics que caminen pel món a la bona de Déu.

¿Però què els passa a aquests personatges mentre travessen Europa? Vas posar punt i final a la novel·la al cap de vint-i-set versions però crec que no et convenç cap resposta —i potser és per això que encara dialogues amb Junil, Tresdits, Lafàs, Dirmini, Verdapell, Arbre…

Ahir a primera hora amagaves els nervis mentre repassàvem agenda pel WhatsApp. I a l’editorial ens adonàvem, un cop més, que treballar amb tu és un plaer: pel que escrius i per com t’hi deixes la pell després del punt i final.

Del setembre ençà has fet una cinquantena de presentacions (autèntica bestiesa!) amb el teu one man show. N’hi haurà més. I ara Junil a les terres dels bàrbars ha guanyat el premi Òmnium a millor novel·la del 2021. Per molts anys i per moltes faules més, Joan-Lluís!

Mm, cap de com
de Club Editor