fbpx
 Eva Baltasar

Eva Baltasar

1978

Eva Baltasar va néixer a Barcelona el 1978. Havia publicat deu poemaris abans de posar-se a escriure novel·la:  Laia, Atàviques feres, Reclam, Dotze treballs, Medi aquàtic, Poemes d’una embarassada, Vida limitada, Animals d’hivern, Neutre i Invertida.

Entre 2018 i 2022 va publicar el tríptic que l’ha donada a conèixer arreu del món: Permagel (2018), finalista del Médicis Étranger i guanyadora del premi Llibreter, va convertir-se immediatament en un d’aquells fenòmens literaris que expressen un canvi d’època. El 2020 va venir Boulder, guanyadora del premi Òmnium a la millor novel·la de l’any i finalista de l’International Booker Prize, i el 2022 Mamut.

Les seves obres s’han traduït a l’alemany, l’anglès, el castellà, el danès, l’eslovè, el francès, el gallec, el grec, l’italià, el neerlandès, el noruec, el romanès, el portuguès i el turc. Eva Baltasar no ha abandonat la poesia: Nus Schiele (2021), publicat també a Club Editor, es va gestar al mateix temps que les seves primeres novel·les.

Viu en un poble petit i duu una vida de simplicitat voluntària.

© Blai Tomàs per la fotografia