fbpx

Novetat editorial — 2 de setembre

Homes en la meva situació de Per Petterson
arribarà a les llibreries el 2 de setembre.
Continua el cicle del seu alter ego Arvid Jansen.

 

El protagonista d’Homes en la meva situació s’acaba de separar. El trencament ha esborrat els contorns de les relacions i ser pare o amant és terra incògnita. La seva solitud s’amaga sota les capes de dos paisatges: els carrers d’Oslo i els boscos que duen al fiord. Tots dos poblats pels vius i pels fantasmes dels morts.

Arvid Jansen només troba el son en un Mazda de color cava o a les cases de les dones amb qui comparteix un tros de nit. Els veïns l’ajuden a passar el més fred de l’hivern. Als bars es relaciona amb coneguts i estranys, i un cap de setmana de cada dos explica el que pot a les seves tres seves filles.

Mentrestant les pàgines flueixen que no te n’adones. De cop, t’arrenquen una riallada, o potser una ganyifa. Com quan la mare de l’Arvid és davant del seu pare, mort: “va començar a plorar i a clavar cops de puny a la taula davant de tota la família i, d’imprevist, va deixar anar, era un malparit. Jo no ho havia percebut mai així. Amb mi no ho havia sigut mai.”

Sortir a robar cavalls (2003) va convertir Petterson en un referent contemporani. Amb Homes en la meva situació continua el cicle del seu alter ego, Arvid Jansen. Un noruec vulnerable, exposat com una tija al vent. Els lectors en poden seguir el rastre a Maleeixo el riu del temps (2008) i Cap a Sibèria (1996), novel·les que havíem publicat el 2009 i el 2011.