fbpx

Maria Bohigas Premi Nacional de Cultura

Maria Bohigas Sales, Premi Nacional de Cultura “per la recuperació i reedició d’obres d’autors com Blai Bonet, Mercè Rodoreda o Aurora Betrana i la incorporació en llengua catalana d’autors com Alice Munro o Boris Vian.”

 

Els Premis Nacionals de Cultura celebren el 2019 la 44a edició i per onzè any consecutiu són concedits pel plenari del CoNCA, que actualment està format per Carles Duarte, David Albet, Mercè Gisbert, Pilar Parcerisas i Isona Passola.

En el terreny literari, els premiats d’aquesta edició han estat l’editora de Club Editor i traductora, Maria Bohigas, i  l’escriptor Jaume Cabré, autor de títols com Senyoria (1991), L’ombra de l’eunuc (1996), El sentit de la ficció (1999), Les veus del Pamano (2004) o Jo confesso (2011). També s’ha guardonat a Litterarum Móra d’Ebre · Fira d’espectacles literaris amb el Premi Nacional de Cultura.

Els Premis Nacionals de Cultura 2019 també han recaigut en Josefina Matamoros, a l’escultor Josep Ponsatí i a la compositora i intèrpret Clara Peya. La gastronomia s’incorpora enguany als Premis amb Carme Ruscalleda.