fbpx
 Claude Ponti

Claude Ponti

1948 —

Claude Ponti va néixer el 1948 à Lunéville, a l’est de França, d’un pare obrer i d’una mare mestra. Als cinc anys volia ser venedor de formatges i bomber, als sis anys decideix que serà pintor.

El 1967 arriba a París. Comença a treballar com a missatger per al diari L’Express, on publicarà els primers dibuixos de premsa, i durant el temps lliure es dedica al gravat, al dibuix i a la pintura. El 1985 neix Adèle, la seva filla. Claude li dedica un llibre i així troba el seu lloc: farà àlbums per a les criatures. El 1986 surt L’album d’Adèle, un llibre gegant d’imatges sense text. Adèle creix i comença a parlar, el pare es posa a escriure: en pocs anys es transforma en un dels autors més importants de la literatura francesa.

Els seus pollets han marcat més de dues generacions de nens: Ponti ha fet més de setanta àlbums il·lustrats, ha escrit tres novel·les per a adults, ha guanyat trenta premis per la seva obra i ha creat un museu en línia, el Muz (Museu de les Obres dels Nens). La seva obra s’ha traduït a l’alemany, a l’italià, al coreà, al xinès, al japonès, al català i al castellà.