fbpx

‘Aliment’ — Revista de premsa

martí sales
N’han dit a la premsa

“L’autor de Principi d’incertesa sorprèn amb un llibre inclassificable en forma de diccionari que gira al voltant del menjar i amor. Plaers que van de la mà de la A la Z cuinats en forma de narració, de poesia, de diari o de rondalla, defugint el llenguatge refistolat dels sibarites i apostant per la celebració de la vida.” Joan Safont a El Nacional – Aliment’: El llibre d’amor i cuina de Martí Sales que no és a Trip Advisor

“És una festa literària del sentir i del compartir, amb el món de la cuina com a fil conductor o teló de fons, del plaer que pot aportar i del coneixement que se n’extrau. Per a Martí Sales, el llibre s’ha anat fent al mateix temps que ha anat refinant el gust per la cuina, tant cuinada com menjada.” Montserrat Serra a Vilaweb – De què s’alimenta Martí Sales?

“L’autor ha necessitat desdibuixar les fronteres dels gèneres en aquesta antinovel·la que transcendeix tot intent de categorització: “¿Per què hem de perpetuar la segmentació dels sabers? ¿A qui beneficia la distinció entre teoria i praxi, entre manual i assaig, entre narrativa i no-ficció? ¿Per què no fem una literatura sense comportes?” Nil Nadal a Núvol – Bèsties al cau, fent caliu

“És una curiositat en si mateix, és un llibre molt bonic, una mica estrany, amb molt camins oberts. És una porta a l’univers literari d’en Martí Sales. Jo he xalat molt llegint-lo, l’he gaudit bastant. És d’aquests llibres que no va de res i va de tot. I aquests llibres són molt complicats de fer i de fer enganxar al lector però si surten bé, com crec de lluny que és el cas d’Aliment, com a lector tens la sensació de ser davant d’una mena de rara avis.” Lluís Ruiz a Els Experts de Catalunya Ràdio – Llibres ultralocals: L’eclosió d’Anna Gas i la reconfirmació de Martí Sales

“Tot i el títol, no hi ha cap recepta, o no de cuina, però sí que ens nodreix de plaer lector. Sales, gràcies a un ajut que li va arribar de darrere la càmera, es va corregir. “Sí, n’hi ha una! A la lletra E es descriu com cuinar l’espai-temps, del llibre Com cuinar abstraccions.” Bon profit.” Lluís Llort a El Punt Avui – Què ens alimenta?

Diccionario gastronómico que se aproxima a la literatura por la puerta de una cocina casera y tradicional. Más que una escritura de marcha Radetzsky, el poeta amasa el lenguaje para “plantar patatas a pie de página”, y después suspirar: “Qué difícil es hacer una buena tortilla a la francesa!”. Valèria Gaillart a El Periódico – Crítica de ‘Aliment’: la gastronomía con arte y psicodelia

Entrevistes

Al diari Ara – “La llibertat no és veure Netflix mentre esperem un missatger de Glovo”

Al Matí de Catalunya Ràdio – “Quan t’enamores d’algú, cuinar és una bona manera de seducció”

Al Llibres per escoltar de Catalunya Ràdio – “Volia ficar-me dins d’altres maneres de veure el món i menjar-te’l”

Al programa Tot el temps del món de TV3, amb Anna Guitart

Al TN de TV3 

A l’Àrtic de betevé 

A Núvol 

A l’Irradiador d’iCat