Eileen Chang, l'estrella de Shanghai

Català

A Shanghai, el 1943, una jove escriptora es torna immensament famosa publicant una sèrie de relats elegants i tràgics que parlen d’amor. Els seus lectors els devoren amb fruïció sota les bombes de l’exèrcit japonès, mentre la guerra civil entre Chiang Kai-shek i Mao Zedong sacseja el país. A aquells que la critiquen per no prou ideològica, ella respon: “Els personatges de les meves històries no són herois, però duen a sobre tota la càrrega de la seva època. Només vull escriure sobre els afers trivials d’un home i d’una dona. No hi ha guerra ni revolució en la meva obra, ja que crec que les persones, quan s’enamoren, són més innocents i desemparades que no pas quan fan la guerra i la revolució.”
Setanta anys més tard, Eileen Chang és una de les escriptores més populars de la Xina contemporània. Enamorada com Zweig o Schnitzler d’un món que s’acaba, conscient com Rodoreda que l'instint de supervivència es disfressa d'amor, la seva obra ha marcat els nous creadors xinesos, especialment Won Kar-wai.
El nostre volum, el primer de l’autora que es tradueix al català gràcies a Carla Benet, recull dues de les peces més representatives de la seva obra: la novel·la breu L’amor que fa caure ciutats i el relat Setge

Notícies

Antònia Carré-Pons

Antònia Carré-Pons, nascuda a la xarcuteria Cal Carré de Terrassa, aviat s'escapa de darrere el taulell i es refugia en la filologia medieval.

dimarts, gener 23, 2018 - 19:19 | 0

Aharon Appelfeld

Havia nascut el 16 de febrer de 1932 a Jadova, prop de Czernowitz, pàtria també de Paul Celan. Ha mort el 4 de gener de 2018 a Petah Tikva, prop de Jerusalem.

dijous, novembre 2, 2017 - 16:18 | 0

Natalia Ginzburg

"Tinc germans molt més grans que jo i, quan era petita, si parlava a taula sempre em deien que callés.

divendres, febrer 10, 2017 - 16:39 | 0

Maksim Óssipov, el metge escriptor

Sobre ell ha escrit Svetlana Aleksiévitx, Premi Nobel de Literatura 2015: "Llegeixes els textos d’Óssipov, enganyosament senzills, i, com en Xalàmov, darrere de la normalitat infa

divendres, gener 22, 2016 - 16:55 | 0

Víctor Català

Caterina Albert (l’Escala, 1873-1966) “portà una vida reclosa i no abandonà mai la seva localitat”, segons l’Enciclopèdia Catalana i uns quants manuals escolars.

divendres, maig 15, 2015 - 19:02 | 0

Blancallum Vidal

La seva biografia s'explica en poques paraules: va néixer no fa trenta anys i és poeta. El 2015 ha començat amb un homenatge imponent a la seva obra des del suplement literari de la Vanguardia.

divendres, gener 9, 2015 - 19:27 | 0