Eileen Chang, l'estrella de Shanghai

Català

A Shanghai, el 1943, una jove escriptora es torna immensament famosa publicant una sèrie de relats elegants i tràgics que parlen d’amor. Els seus lectors els devoren amb fruïció sota les bombes de l’exèrcit japonès, mentre la guerra civil entre Chiang Kai-shek i Mao Zedong sacseja el país. A aquells que la critiquen per no prou ideològica, ella respon: “Els personatges de les meves històries no són herois, però duen a sobre tota la càrrega de la seva època. Només vull escriure sobre els afers trivials d’un home i d’una dona. No hi ha guerra ni revolució en la meva obra, ja que crec que les persones, quan s’enamoren, són més innocents i desemparades que no pas quan fan la guerra i la revolució.”
Setanta anys més tard, Eileen Chang és una de les escriptores més populars de la Xina contemporània. Enamorada com Zweig o Schnitzler d’un món que s’acaba, conscient com Rodoreda que l'instint de supervivència es disfressa d'amor, la seva obra ha marcat els nous creadors xinesos, especialment Won Kar-wai.
El nostre volum, el primer de l’autora que es tradueix al català gràcies a Carla Benet, recull dues de les peces més representatives de la seva obra: la novel·la breu L’amor que fa caure ciutats i el relat Setge

Notícies

Eva Baltasar

Eva Baltasar és coneguda avui com l'autora de Permagel, primera novel·la d'una trilogia que ha suscitat passions des del moment de la seva sortida.

dimarts, gener 23, 2018 - 19:19 | 0

Aharon Appelfeld

Havia nascut el 16 de febrer de 1932 a Jadova, prop de Czernowitz, pàtria també de Paul Celan. Ha mort el 4 de gener de 2018 a Petah Tikva, prop de Jerusalem.

dijous, novembre 2, 2017 - 16:18 | 0

Natalia Ginzburg

"Tinc germans molt més grans que jo i, quan era petita, si parlava a taula sempre em deien que callés.

divendres, febrer 10, 2017 - 16:39 | 0

Maksim Óssipov, el metge escriptor

Sobre ell ha escrit Svetlana Aleksiévitx, Premi Nobel de Literatura 2015: "Llegeixes els textos d’Óssipov, enganyosament senzills, i, com en Xalàmov, darrere de la normalitat infa

divendres, gener 22, 2016 - 16:55 | 0

Víctor Català

Caterina Albert (l’Escala, 1873-1966) “portà una vida reclosa i no abandonà mai la seva localitat”, segons l’Enciclopèdia Catalana i uns quants manuals escolars.

divendres, maig 15, 2015 - 19:02 | 0

Blancallum Vidal

La seva biografia s'explica en poques paraules: va néixer no fa trenta anys i és poeta. El 2015 ha començat amb un homenatge imponent a la seva obra des del suplement literari de la Vanguardia.

divendres, gener 9, 2015 - 19:27 | 0